X1 Elite Controller

Met de nakende release van Street Fighter V was ik op zoek naar een controller die me meer flexibiliteit biedt dan de standaard X360 controller die nu aan mijn PC hangt. Ik heb eerst nog even getracht om mijn PS3 Hori Real Arcade Pro V3 aan mijn PC te hangen maar die blijkt toch compatibiliteitsissues te geven. Na wat zoekwerk heb ik dan uiteindelijk besloten om toch te investeren in deze “prijzige” oplossing aangezien ik zowel hiermee de gewone games kan spelen (Arkham Knight, Ikaruga, …) als fighting games. Deze X1 Elite Controller wordt verkocht voor een aardig sommetje (gemiddeld rond de €140) maar daar krijg je dan ook een hoogwaardige pad voor met heel wat configuratiemogelijkheden. De pad beschikt over alle standaard X1 knoppen en is compatibel met PC en X1 maar biedt bovendien een aantal leuke extra’s. Zo heb je achteraan de pad 4 extra triggers die je kan gebruiken of ontkoppelen naar wens en heb je achteraan de pad ook twee switches waardoor je de L2 R2 triggers kan “locken” zodat het indrukken niet zo diep gaat. Dit is handig voor fighting games bijvoorbeeld waarbij je de diepgang van een hendel niet nodig hebt (in tegenstelling tot racing games).

Elite Controller 06

Bovendien komt de pad met een boel extra knopjes/triggers die je via een magnetisch systeem kan op de pad steken naargelang je voorkeur. Op die manier kan je deze pad heel makkelijk en snel aanpassen aan het type game dat je aan het spelen bent. Voor Street Fighter V bijvoorbeeld heb ik op de Dpad een rond opzetstuk gezet waardoor de combo’s heel vlot uitgevoerd kunnen worden. Dit was met de Dpad van de standaard X360 controller onmogelijk, die was te stroef. Op Windows10 heb je een gratis app waarmee je bovendien verschillende profielen aan deze controller kan toekennen naargelang de game. Je kan dan nauwkeurig per profiel instellen welke knoppen/triggers welke actie dienen uit te voeren. Als we naar het materiaal op zich gaan kijken, dan kan ik besluiten dat dit een hoogwaardige uitvoering is. Alles voelt heel solide aan en de meeste reviews online getuigen van een controller die opgewassen is tegen honderden uren misbruik.

Foto’s van de pad:
Elite Controller 00 Elite Controller 01 Elite Controller 02 Elite Controller 03 Elite Controller 04 Elite Controller 05 Elite Controller 07 Elite Controller 08

Comments are closed.