Tiny Wings

Hoe blijf je in godsnaam in de lucht als je vleugels te klein zijn om je gewicht te dragen? Het kleine vogeltje in Tiny Wings heeft een oplossing gevonden in deze endless runner van de Duitse ontwikkelaar Andreas Illiger. Hij bracht met deze variant op de gekende formule Tiny Wings naar de smartphone markt en rijfde hiermee heel wat goede punten binnen. Sindsdien zie je Tiny Wings regelmatig in de charts staan van de Appstore. Het spel laat je in de huid kruipen van een klein vogeltje dat nog maar net uit zijn ei komt en doorheen een kleurrijke wereld zijn weg moet zien te vinden. Aangezien zijn vleugeltjes nog niet volledig ontwikkeld zijn moet deze kleine vogel zich behelpen met het decor om vooruit te geraken. Gijdend van heuvel tot heuvel lanceer je jezelf de lucht in. Met elke helling haal je meer airtime en ga je sneller en verder. Je doel is om zo ver mogelijk te geraken voordat de zon onder gaat aan de horizon. De gameplay valt duidelijk in de categorie “easy to get, hard to master”, het is zaak van het momentum gaande te houden. Eén verkeerde helling nemen is namelijk al genoeg om alle snelheid kwijt te spelen en bijgevolg heel wat vertraging op te lopen in je race tegen de ondergaande zon. Door je vinger op het scherm te drukken trekt het vogeltje zijn vleugels in en val duik je naar beneden op zoek naar een neergaande helling. Eenmaal op deze helling glijd je zo naar de volgende heuvel waar het vervolgens zaak is om op het juiste ogenblik je vinger los te laten van het scherm om zo veel mogelijk airtime en snelheid te creëren. Het is een kwestie van deze mechaniek to goed mogelijk te beheersen en juist te timen. Misreken je even en al je momentum is verloren.

Tiny Wings 01

Tijdens je tocht kom je vervolgens gouden munten en blauwe orbs tegen. De munten geven een boost aan je score en de orbs boosten je snelheid dan weer. Het spel is proceduraal opgebouwd wat wil zeggen dat iedere dag de levels er anders uitzien, het relief en de kleuren zullen dag na dag wijzigen. Tiny Wings is een schattige maar pittige endless runner die ideaal is om op te nemen als je even een paar minuutjes een verzetje wil.

Uitgespeeld 10/06/2014

29 van de 30 achievements behaald
reach the 9th island with nest level 10
do 20 cloudtouches not being in fever mode with nest level 10
reach the 8th island with nest level 9
gain 175000 points with nest level 9
5x: do one great slide directly an island jump with nest level 9
reach the 7th island with nest level 8
reach the 4th island without doing any great slide with nest level 8
be 34 seconds in fever mode with nest level 8
do 10 cloudtouches in one game with nest level 7
do 5 cloudtouches in fever mode with nest level 7
do 2 cloudtouches on the 5th island with nest level 7
be 17s in fever mode with nest level 6
reach the 5th island without fever mode with nest level 6
do 10 great slides on the first island with nest level 6
do 32 great slides in one game with nest level 5
reach the 4th island being in fever mode with nest level 5
turn your device upside down and reach the 5th island :)…
be 5x in fever mode in one game with nest level 4
reach the 5th island without speedcoins with nest level 4
gain 60000 with nest level 4
do 1 great slide directly after an island jump with nest level 3
do 5 great slides on the 3rd island with nest level 3
collect 200 coins with nest level 3
do 1 cloudtouch with nest level 2
be 5s in fever mode with nest level 2
gain 5000 points on the 1st island with nest level 2
reach the 4th island
do 7 great slides in one game
collect 100 coins

Foto’s van het spel:

Tiny Wings 02 Tiny Wings 03 Tiny Wings 04 Tiny Wings 09 Tiny Wings 10 Tiny Wings 11 Tiny Wings 12 Tiny Wings 13 Tiny Wings 05 Tiny Wings 06 Tiny Wings 08 Tiny Wings 07

Comments are closed.