The Room 2

Nu we op de laatste dagen van 2016 aangekomen zijn ben ik nog wat van mijn ongoing games aan het uitspelen waarbij ik al redelijk gevorderd ben. The Room 2 van Fireproof Games is een IOS spel dat een vervolg breidt aan de eerste episode. Wederom krijg je een reeks puzzels voor je kiezen waar je doorheen dient te ploeteren. De game heeft een vrij mystiek, esoterisch sfeertje en gaandeweg kom je meer te weten over het verhaal aan de hand van brieven en andere notes die rondslingeren. Het blijft echter allemaal moedwillig vaag. De nadruk ligt vooral op het oplossen van de puzzels. Zoals in de eerste game zijn deze puzzels prachtig in 3d vormgegeven. Je kan de verschillende voorwerpen en toestellen langs alle kanten onderzoeken en kantelen aan de hand van swipe bewegingen. Hendeltjes en knoppen bedien je door er gewoon op te drukken met je vinger en er zijn zelfs een paar stukken die de gyroscoop van je Iphone gebruiken.

De game is naar mijn gevoel alleszins een flink stuk langer dan zijn voorganger en biedt ook meer variatie. Daar waar je in het eerste spel telkens de focus legde op 1 voorwerp, kom je hier terecht in kamers waar je een interactie dient te vinden tussen verschillende objecten. Dit maakt deze game iets complexer dan zijn voorganger, het blijft echter vlot doenbaar. Ik heb bij geen enkele puzzel lang vastgezeten. De keren dat je dan toch vastloopt hebben meestal niet te maken met de complexiteit van een vraagstuk maar eerder met het gekende point ‘n click syndroom dat je een bepaald voorwerp simpelweg niet vindt. Zo zat ik een tiental minuten te zoeken op een bepaald moment tot ik tot de constatatie kwam dat je het deksel van een bokaal in een kast kon losschroeven. Bleek uiteindelijk daar dan een voorwerp in te liggen dat ik nodig had. Zo kom je wel vaker even vast te zitten maar nooit voor lang. The Room 2 is een prima opvolger van de eerste episode en ik kijk uit om de trilogie uit te spelen nu dat ik de derde episode heb binnengehaald op mijn Iphone 🙂

Uitgespeeld op 30/12/2016

Foto’s van de game:

Comments are closed.