Infinity Blade 2

Een jaar na de eerste episode bracht Chair Entertainment dit vervolg uit op Infinity Blade. Deze game is uitgekomen in het jaar 2011 dus ongeveer 5 jaar geleden en het is onwaarschijnlijk hoe zeer dit nog steeds een grafisch hoogstandje is voor de smartphone. 2011 was het jaar van de Iphone 4S en het is amper te bevatten dat dergelijke game kon draaien op die hardware. Nu met mijn Iphone 7 speelt deze game uiteraard heel vlotjes maar de pracht en praal is nog steeds een belangrijke eigenschap van deze game. Infinity Blade II gaat verder op het verhaal van de eerste episode. Nadat je de God King hebt verslagen ben je op de dool. Je bent tot de conclusie gekomen dat de God King niet de enige onsterfelijke was en nu vrees je voor de veiligheid van je dorpsgenoten. Je trekt wederom er op uit om een middel te vinden om de andere onsterfelijken te vinden en inzicht te vergaren met betrekking tot hun herkomst. Gaandeweg verneem je dat de Worker of Secrets je wel meer zal kunnen vertellen.

Het vervolg speelt exact zoals de eerste episode. Het spel is een aaneenschakeling van gevechten tussen dewelke je jouw personnage laat stijgen in level en uitrust met steeds krachtigere wapens en bescherming. De gevechten doen erg denken aan een moderne versie van het spelletje punch out. Het is kwestie van op tijd en gepast te reageren op je vijand. Als verdediging beschik je voornamelijke over 3 technieken. Je kan blocken, je kan ontwijken (dodge) en je kan counteren (parry). Blocken is gelimiteerd totdat je schild stukgaat zodat je niet zomaar dit oneindig kan toepassen. Ook de dodge techniek is niet eindeloos toepasbaar. Na een paar dodges raakt je personnage vermoeid en dan word je vrij sloom waardoor je snelle aanvallen niet zomaar meer kan ontwijken. Tenslotte heb je de parry waarbij je met je wapen op het exacte moment een aanval van de vijand dient te counteren. Dit doe je door exact in de tegengestelde richting te swipen dan de richting waarin de vijand je aanvalt. Dit vergt enig inzicht in het aanvalspatroon van je tegenstander en redelijk goede reflexen. Counter je een verkeerde richting of te laat of te vroeg, dan ben je een vogel voor de kat.

Als je een vrije opening ziet in de bewegingen van je tegenstander is het zaak om zelf aan te vallen. Ook hier heb je meerdere mogelijkheden. Je hebt de normale aanval waarbij je met je vinger over het scherm swiped in verschillende richtingen en zo zelf combo’s kan uitlokken, je hebt een superaanval die je pas kan uitvoeren nadat je meter terug volgelopen is en tenslotte heb je een magieknop die je in staat stelt aan de hand van het “tekenen” van magische runes op het scherm om allerlei effecten te bekomen. Het geheel is eerst wat wennen maar vrij snel krijg je de smaak te pakken en worden de gevechten best leuk en uitdagend. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer variatie je in de vijanden hebt en hoe meer verschillende routes zich openen langs waar je heen kan.

Het spel is ook best pittig te noemen. Niet iedereen zal er vlot doorheen geraken. Infinity Blade II doet zowat alles wat de eerste game deed maar dan grootser en beter. Ik ben benieuwd naar de derde en laatste episode in de trilogie!

Uitgespeeld op 18/12/2016

Foto’s van het spel:
 

Comments are closed.