Assassin’s Creed Encyclopedia

Voor diegenen onder jullie die me reeds een tijdje kennen, weten jullie deze encyclopedie niet het enige boek over Assassin’s Creed is dat ik in mijn bezit heb. Als ik de comic Subject 4 niet meereken, dan heb ik ook nog een frans boek over de serie in mijn bezit dat naar mijn mening nog iets of wat interessanter is dan deze brok tekst uit de officiële Ubi Workshop. Beide boeken gaan vrij diep in op de saga maar de manier waarop is verschillend. In plaats van uitgebreide analyse van de gamesaga zoals het franse broek brengt, is het in deze officiële encylopedie eerder letterlijk kwestie om zo veel mogelijk informatie over de lore mee te geven. Het is een aanzienlijk brok dat enkel handelt over de verhaallijn, de personnages, de omgevingen en locaties tot aan het einde van Assassin’s Creed 3 en Liberation. En met aanzienlijk weeg ik echt niet mijn woorden. 382 pagina’s met gedetailleerde informatie over elk character, elke locatie en elk stukje verhaallijn. Je vindt er wel wat leuk artwork in maar het boek is nogal droog opgezet en komt echt over als aan klassieke encyclopedie daar waar het andere boek iets frivooler omgaat met artwork en bijgevolg luchtiger lijkt. Wil je echter alles te weten komen over deze saga, dan mist dit boek zijn doel niet. Zelf ik als grote fan van de serie sta versteld hoeveel informatie dit boek weet te brengen. Het is een testament om aan te geven hoeveel werk er gekropen is in de creatie van de AC wereld.

Foto’s van het boek:

AC Encyclopedia 01 AC Encyclopedia 03

Comments are closed.