AC entre voyages, vérités et complots

De titel van dit franse boek over de Assassin’s Creed franchise is nogal een mondvol: “Assassin’s Creed entre voyages, vérités et complots” wat zich laat vertalen naar Assassin’s Creed tussen reizen, waarheden en complotten. Het is een boek van de hand van Guillaume Delalande en werd uitgebracht door Pix’n Love Editions dewelke ook het ander book hebben uitgebracht dat ik onlangs reviewde over Metal Gear Solid. Pix’n Love is een franse uitgever die zich specialiseerd in boeken uit te brengen die handelen over een breed spectrum aan onderwerpen die allemaal in verband staan met video games. De meeste van hun boeken zijn heel gedetailleerd en bieden een hoge kwaliteit. Dat is ook het geval bij dit boek over het Assassin’s Creed universum. De auteur Guillaume Delalande is een journalist bij LCI, een franse media maatschappij en is tevens een grote fan van de Ubisoft franchise. Het boek telt een 403 pagina’s en ziet er uit als een vrij zwaar koffietafel boek met een gewicht van niet minder dan 1,5 kg! De bladzijden zijn rijkelijk geïllustreerd en het lezen van dit boek blijft ten allen tijde aangenaam dankzij de vele artworks. Het verschil tussen dit boek en de Official Assassin’s Creed Encyclopedia is dat dit boek zich niet enkel toespitst op de storyline van de franchise maar ook in de diepte verhaalt over de ontwikkeling van het spel en de verschillende achterliggende thema’s.

AC PixnLove 1

Het boek is verdeeld over 5 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk behandelt de verhaallijn van alle games tot aan Assassin’s Creed 3 en neemt ongeveer 150 pagina’s in beslag. Guillaume vertelt er met veel zin voor detail over het Precursor Ras dat de AC fans kennen, het ontstaan van de Orde van de Tempeliers en de Orde van de Assassin’s en de verschillende tijdperken waarin de games zich afspelen. Zo krijgen we heel wat informatie mee over Altaïr, Ezio, Abstergo, Aveline, Connor maar ook over andere minder voorname personnages. De auteur behandelt niet alleen de hoofdgames maar put hier ook informatie uit andere media zoals AC boeken, comics, IOS games en de PSP en DS versies. Vervolgens trakteert de auteur ons op een honderdtal pagina’s die handelen over de creatie van de franchise en de verschillende ontwikkelingen dat de Creed serie heeft ondergaan doorheen de verschillende episodes en sidegames. Dit biedt ons een bijzondere kijk op de evolutie van de gameplay elementen doorheen de jaren. Het derde hoofdstuk genaamd decryption gaat dieper in op wat de makers van het spel allemaal beïnvloed heeft. Dit hoofstuk telt een 60 tal pagina’s en handelt niet alleen over de invloeden maar ook hoe de makers de saga continu trachten heruit te vinden, hoe ze transmedia gebruiken om de serie uit te breiden op interessante manieren en hoe dit het ontwikkelen van de games beïnvloedt. Het vierde hoofdstuk bestaat uit een 60 tal pagina’s en werd bijgevoegd na de release van AC 4 Black Flag. De eerste editie van dit boek kwam een jaar eerder uit en beschikte niet over dit deel. Tenslotte krijgen we in hoofdstuk 5 meer informatie over de toekomst van de saga.

AC PixnLove 2

Indien je een grote fan bent van de saga zoals mezelf dan is dit boek zeker de aanschaf waard. Het is een geheel verschillend boek geworden dan de officiële encyclopedie aangezien het veel breder handelt in plaats van enkel het te hebben over de verhaallijn en de personnages. De artworks zijn de moeite waard en zorgen voor een aangename leeservaring zodat je geen muren aan tekst hoeft door te ploeteren. Kortom een aanrader maar train je armspieren als je dit boek wil gaan aanschaffen want met zijn 1,5 kg is het zeker geen lichtgewicht om vast te houden :p

Comments are closed.